Thursday, April 27, 2006

1+1=3?

Helaas nog niet als we het hebben over games & simulaties voor het onderwijs. Daar is 3 nog altijd gewoon een rekenfout. Maar dat games absoluut potentie hebben om het onderwijs te verrijken, daar zijn alle partijen het wel over eens. De stap die nu gezet moet worden is dat onderwijskundigen en S&G-experts constructief met elkaar in gesprek raken. Inspiratie door interactie.

Afgelopen woensdag heb ik daar mijn steentje aan bijgedragen door mijn visie op S&G te presenteren voor een 50-tal onderwijskundigen tijdens de DigiDiscover Pre-conference. De presentatie is hier te downloaden (3,79 mb). De gebruikte videofragmenten kun je terugvinden via de eerder geplaatste post Is gaming een zegen of een plaag voor onze toekomst?

1 Comments:

Blogger m2cm said...

@Nikola,
Laten we bij dat overleg vooral ook de uitgevers betrekken: zij hebben de mogelijkheid om producten breed te verspreiden en hebben daardoor meer ontwikkelmogelijkheden.
En kijk eens bij de inzendingen van Make-a-Game . Daar zie je dat leerlingen al heel goed weten dat G&S mogelijkheden bieden voor het onderwijs!

25 June, 2006 20:20  

Post a Comment

<< Home